Verbeteringen

Isoleren

Wanneer je besluit om over te gaan tot dakisolatie om op die manier je energieverbruik terug te dringen zal je zien dat je voor een aanzienlijke kostenpost komt te staan (vooral in het geval van vlieglawaai kan het handig zijn om isolatie te laten plaatsen). Je betaalt immers niet alleen voor de isolatiematerialen; ook de rekening van het isolatiebedrijf wat de isolatie voor je plaatst zal behoorlijk oplopen. Je mag er vanuit gaan dat de verhouding ongeveer 50/50 is. De kosten van je isolatiemateriaal mag je dus met twee vermenigvuldigen om tot de prijs van het totaalplaatje te komen. De bouwbedrijven hebben hierdoor tijdens de financiële crisis behoorlijk te lijden gehad. Om ervoor te zorgen dat ook zij opdrachten van particulieren zouden krijgen heeft de Nederlandse overheid een maatregel in het leven geroepen die subsidie geeft op isolatie.

Dubbelglas kopen

Alleen dubbelglas kopen zonder het te laten plaatsen door de vakman is ook mogelijk en kun je enigszins op de totale kosten besparen. Het is fijn als je zelf weet hoe je het kunt plaatsen dus, maar is dat vaak niet het geval. De meeste mensen nemen daarom een combinatie van de aanschaf en de plaatsing. En dat is natuurlijk logisch. Met dubbelglas heb je onder andere een beter geïsoleerde woning en wil je er zo snel mogelijk gebruik van kunnen maken. Ook is het zo dat je minder geluidsoverlast zult hebben.

Op basis van het prijsbeeld kun je dan een prima keuze maken. Natuurlijk is er nog meer belangrijk. Houd ook de kosten van het plaatsen van dubbelglas in de gaten en is er op dit moment ook een verlaagd BTW-tarief waardoor je slechts 6% BTW op de arbeidskosten hoeft te betalen. Ook is het belangrijk om naar de isolatiewaarde (zogenoemde U-waarde) van dubbelglas te kijken, omdat dit bepalend is hoe duur een stuk glas zal kosten.

Copyright 2012 - Alle rechten voorbehouden aan Vlieglawaai.nl